Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

Primera representació de la fira de les vanitats, temporada 2007

juliaroman | 12 Setembre, 2007 14:17

El primer Ple de la legislatura 2007-2011 celebrat el passat dilluns 10 de setembre, va esdevenir tota una declaració de principis, no gens sorprenent, per altra banda, del pacte PP-AIPC. En la posada en escena, dirigida pel diputat Pastor i batle de Manacor, no hi van faltar els tics dels populars, que conformen el seu art singular d’entendre i fer política: el victimisme, la mentida, la demagògia, la insolència i la prepotència. Pot ser en falta algun més, però per ser la primera posada en escena, ja n’hi va haver prou.

 

El victimisme. Els populars reclamen, una vegada més, que es tornin a fer les autòpsies a Manacor. Aquest s’ha convertit en el tema recurrent de fer oposició des del govern. Bé ho sap el diputat Pastor i batle de Manacor, que va ser el govern d’Aznar que, enlloc de finançar el servei, amb l’adequació de la sala i dotant-lo de personal qualificat, el va desmantellar –de la mateixa manera que, amb un  decret, va fer desaparèixer les televisions locals-, per formar els instituts anatòmics provincials. El delegat del cementeri argumenta que ara la sala està en condicions; del personal, més val no parlar-ne. Ara, per reinstaurà el servei, caldrà modificar una llei de caràcter estatal, i això és complex. Evidentment, quan era l’hora de protestar, el diputat i balte de Manacor, era del mateix partit que el president del govern, i la protesta no hi cap dins l’estructura piramidal del PP.

 

La mentida. El delegat de comerç diu que desconeix les denúncies que han formulat els veïnats per les molèsties i la contaminació causades per un taller de lacats. Tot i que hi ha denúncies fetes a la Policia Local i instàncies presentades a l’Ajuntament des del mes de febrer -alguna d’elles, fins i tot, contestada pel mateix delegat- aquest nega conèixer la seva existència. Només reconeix que fa uns dies es va presentar una denúncia. Com que les hem vistes, les denúncies, i el Cent per Cent en va informar, està clar que el delegat nega les evidències; és a dir, utilitza la mentida en la gestió dels afers públics.

 

La demagògia. Entorn natural privilegiat i d’especial interès mediambiental; aquests arguments han estat utilitzats per l’equip de govern municipal per sol·licitar –via urgència- al govern balear i a l’estatal que comprin Cala Varques. Algú va recordar que, curiosament, quan en Mates era ministre de Medi Ambient, l’anterior equip de govern municipal, format pels mateixos partits i encapçalat pel mateix diputat-batle, no van plantejar mai aquesta necessitat, ni la seva urgència. Celebraria que el PP assumís aquests arguments ecologistes i progressistes, perquè així, indefectiblement, es desintegraria com a partit. Però, senzillament, fan demagògia per la falta d’arguments propis, més enllà dels especulatius. I dic que és demagògia perquè, el govern municipal ha demostrat un total desinterès quan Cala Varques ha estat notícia per problemes relacionats amb l’accés, el tancament dels camins, les merdes de vaca i l’acumulació de brutor a la platja.

 

La insolència i la prepotència. Dels onze punts de l’ordre del dia, sense comptar el primer de l’aprovació de l’acte i el darrer de pregs i preguntes, sis afectaven els comptes municipals. Amb tota la prepotència del món, ens sol·liciten suport per un reconeixement extrajudicial de crèdit que ascendeix a més de 400.000€, per no haver-se tramitat el corresponent expedient de contractació. Només cal recordar que, l’administració ha de treure a concurs totes les obres que superen el pressupost de 30.000€. Així, si no hi ha concurs, no hi ha ni igualtat d’oportunitats entre les empreses ni transparència en la gestió dels doblers públics. Això és d’escàndol; però encara és més vergonyós la modificació del pressupost per fer front a la pujada del 80% de les retribucions i dietes dels regidors de l’equip de govern. Partides d’un total de 101.510,93€ destinades a la inversió en millores pels ciutadans, s’anul·len i passen a engreixar els regidors del PP que s’han quedat sense càrrecs al govern. Al batle gairebé no l’afecta, perquè, primer de tot és diputat del PP i cobra com a tal; la batlia només és una ocupació parcial, que es compensa amb dietes. Amb aquesta modificació pren cos el que ja vàrem anunciar: el poble de Manacor paga la pèrdua del govern illenc del PP.

  

Manacor, Diada de Mallorca, 2007.

 

Comentaris

 1. Algú ho ha de fer

  De moment, la separació de la coalició UC-PP ja és un símptoma. Després, el paper del Consell en matèria d'urbanisme pot fer que AIPC no tingui la màniga ampla que esperaria.

  Tampoc l'adequament al Pla General s'està fent amb gaire celeritat. En fi, és un govern municipal molt limitat.

  Cal denunciar-ho, com bé fas, de manera contundent i explicativa. Els epítets potser són molt durs, però les idees són clares.

  Si na Julve no diu res, algú ha d'alçar la veu perquè se sàpiga enfora de Manacor. Ànims!

  Manel | 15/09/2007, 12:53
 2. I després què?

  Júlia, hauries de mantenir aquest bloc.

  tiana | 19/10/2008, 13:08
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS