Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

MOCIÓ SOBRE EL CATÀLEG DELS CAMINS PÚBLICS DE MANACOR

juliaroman | 26 Juny, 2007 16:55

Els camins públics constitueixen un patrimoni d’inqüestionable valor natural i etnològic. Així ho recull el catàleg municipal aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Manacor l’any 2001. Tot i l’existència d’aquest document, a l’actualitat aquests camins presenten molts problemes que afecten:

 

-         l’estat de conservació, en alguns casos molt deficient;

-         la manca de vigilància, que propicia actes delictius per les propietats per on discorren;

-         l’eliminació d’alguns camins públics o d’ús públic;

-         l’obstaculització de l’accés públic en camins que són públics;

-         la dificultat per accedir a les Cales Verges.

 

Així doncs, la xarxa de camins del terme de Manacor, a la pràctica, presenta deficiències perquè difícilment pot garantir i vehicular la comunicació des de l’interior a la costa. A més, el mal estat dels camins públics i d’ús públic ha estat denunciat a l’Ajuntament per diferents col·lectius ciutadans de caràcter proteccionista, preocupats per la progressiva degradació i pels atemptats contra la propietat pública i la vulneració de la legalitat. A més han entrat a l’Ajuntament peticions de ciutadans sol·licitant les millores en el traçat d’alguns camins. Per altra part, els serveis tècnics de l’Ajuntament han apreciat algunes mancances i deficiències.

 

Finalment, hem constatat el consens entre els diferents grups polítics envers l’interès general de l’existència d’una xarxa de camins públics. Per tant, correspon a l’Ajuntament establir els mecanismes necessaris per fer possible el manteniment de la xarxa de camins i camades públiques i d’ús públic, que garanteixin els diferents usos i els interesssos de tots els ciutadans i ciutadanes.

 Per tot això, i una vegada informats pels serveis tècnics d’aquest Ajuntament, el Grup Municipal Socialista presenta al Ple de l’Ajuntament de Manacor la següent proposta d’acord:  

PRIMER. Instar la incorporació del catàleg de camins a l’Inventari de Béns i Drets de l’Ajuntament d’acord amb el procediment previst a la legislació local (RBCL, article 20.g) per tal que serveixi de base per a la protecció d’aquests béns i dels drets de l’entitat local en l’exercici de les facultats que li corresponen.

 

SEGON. Instar la Demarcació de Costes que a través del procediment previst garanteixi l’accés a les Cales Verges del terme de Manacor.

 

TERCER. Es dissenyarà un programa de manteniment i de vigilància dels camins públics.

   

Manacor, 31 de març de 2004.

Aquesta moció va ser aprovada per unanimitat. Encara no s'ha fet efectiva. Esperam que en aquesta legislatura que comença, s'executin els acords de Ple.

Comentaris

  1. Acords de ple que no s'acompleixen...

    I pensau també, que en un altre ple, es va aprovar per unanimitat una moció del sr. Grimalt, referida a la instal·lació d'antenes de telefonía mòbil, en la qual es contemplava que es fixàs una altura mínima per a la col·locació d'aquestes antenes. L'ordenança no ho diu enlloc això de les altures. I no es va fer cas de les al·legacions. Pastor no va dir que els acords de Ple sempre s'acomplien?

    Elena | 27/06/2007, 10:06
  2. Re: MOCIÓ SOBRE EL CATÀLEG DELS CAMINS PÚBLICS DE MANACOR

    A la presa de possessió com a batle va fer un discurs d'esquerres i progressista, tant en la legislatura 2003-07 com en la que hem iniciat. Una cosa és el que diu i l'altre el que fa i en el partit que milita.

    Júlia | 27/06/2007, 16:14
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS