Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

DECLARACIÓ DE PRINCIPIS EN EL PLE DE CONSTITUCIÓ DE L'AJUNTAMENT PER A LA LEGISLATURA 2007-2011

juliaroman | 18 Juny, 2007 17:57

Els socialistes assistim a la constitució del Ple de l’Ajuntament de Manacor contents pel què representa aquest acte: la màxima expressió del sistema democràtic. El sistema, del qual aquests dies en celebram els 30 anys de funcionament, que va suposar la fi de la dictadura fascista, contra la que hi van lluitar i morir moltes persones; recuperar el seny polític, perdut l’any 1936; iniciar el camí cap a la recuperació social i econòmica, i alliberar l’art i la cultura de dogmatismes obsolets i absurds al servei del poder establert. Però, sobretot, va significar fer política a partir del debat i el diàleg, enlloc de la imposició.

 

Estam contents perquè representam una opció política que ha merescut la confiança dels ciutadans, que ens ha permès incrementar el grup socialista, passant a tenir tres regidors. Per això, venim a fer política a l’Ajuntament de Manacor, perquè estam convençuts que els valors i el projecte polític que defensam són vàlids i necessaris: és urgent fer una política progressista i d’esquerres a Manacor.

 

Manacor ha estat protagonista de canvis importants que afecten tots els àmbits. El segle XXI es presenta complex, amb nous problemes, que suposen nous reptes polítics. És urgent encarar la nova realitat social, econòmica i cultural. S’ha de donar prioritat a les persones, invertir en projectes socials, treballar per a la igualtat, encarar els problemes que dur implícita la immigració, treballar i incloure els joves com a col·lectiu prioritari en la política municipal, donar resposta a les exigències educatives, desplegar les mesures que preveu la Llei de Dependència per atendre les persones majors i les que que pateixen alguna discapacitat, augmentar i millorar els serveis sanitaris. Posar l’Ajuntament a l’alçada de les necessitats dels ciutadans i ciutadanes. Fer un urbanisme sostenible i amb garanties de futur social, econòmic i cultural. Cal cercar solucions que no estiguin sotmeses a les regles del mercat i de l’especulació.

 

El nostre objectiu és ben clar: fer política per a les persones i amb les persones. I això només és possible tenint molt clars els principis de la llibertat, la solidaritat i la igualtat. Això significa donar cabuda a tothom, defensar els béns públics, valorar el nostre patrimoni, la nostra cultura i la nostra gent. És responsabilitat de tots els polítics treballar per construir una societat cohessionada, treballar perquè Manacor sigui un espai de convivència.

 

Per aquestes raons, el Partit Socialista va optar per conformar un govern de pacte entre els partits d’esquerra i de centre, com a garantia de progrés social i econòmic, sostenible, lliure i solidari. Però això no ha pogut ser. Per tant, continuarem treballant des de l’oposició, com ho hem fet durant la passada legislatura: amb responsabilitat i honradesa. I estarem molt atents a l’acció del govern municipal. Perquè, pensam que la reedició del pacte PP-AIPC no és el què convé a Manacor: l’herència de la legislatura 2003-2007 és encara fresca. Ha estat marcada pels projectes virtuals i la política mediàtica; la improvisació; l’augment de la degradació urbana i social; la inexistència de polítiques i projectes pels joves; la perpetuació dels problemes quotidians, la manca de solucions als problemes de la manca d’aigua potable, el tràfic, els aparcaments, la manca de serveis a les barriades i als nuclis de població consolidats, etc.; l’atenció als interessos d’uns pocs; la política urbanística desgavellada que ens ha portat a la situació del solar de Majorica i a la deixadesa del govern municipal davant la macrourbanització de Cala Muruda, o la permesivitat del creixement de creixement de Cala Domingos; i, finalment, l’incompliment dels acords municipals.

 

Aquesta setmana hem vist l’escenificació de l’acord entre els representants del PP i AIPC, en el teatre del poble. Un acord que s’ha signat enmig de la protesta dels militants d’un i altre partit, i que, esperam, pel bé de tots, que no sigui un sainete digne del millor Sebastià Rubí. Un pacte que ens fa dubtar, en definitiva, de la seva legitimitat política, perquè no sabem amb certesa si respon als interessos públics. Per això, la nostra oposició:

-         estarà atenta a les decisions d’aquest govern, vetllant perquè es fonamentin en criteris raonables i siguin de l’interès de tothom;

-         vetllarem perquè es faci un urbanisme atent a les demandes socials i al marge dels interessos particulars;

-         exigirem il·lusió en la feina per a Manacor, però també professionalitat i sensibilitat;

-         exigirem que s’atengui a les necessitats de tot el municipi, perquè els de Cales de Mallorca, Cala Murada, s’Illot, Son Macià, Cala Anguila i Cala Mendia, Manacor i Portocristo, són ciutadans de Manacor. Per això, exigirem una política d’inversions equilibrada;

-         exigirem el compliment dels acords del Ple;

-         vetllarem per la bona inversió i recaptació dels doblers públics, posant en el punt de mira l’enriquiment personal;

-         vetllarem perquè cap centre o institució política, cultural, educativa, sanitària, sigui utilitzada com a reducte de col·locació de persones amb currículum de poca solvència.

 

Portam quatre anys d’experiència en aquest Ajuntament, començam la nova legislatura 2007-2011 amb un  equip reforçat. Coneixem les errades que han comès l’equip de govern i el batle en l’anterior legislatura. Per això demanam al batle que compleixi amb els requisits bàsics de la democràcia: el diàleg abans de decidir i el consens abans d’imposar. Tots hi sortirem guanyant.

 

Per la nostra part, farem tot el possible per aconseguir el finançament i el recolzament de la resta d’institucions per aquells projectes i actuacions que permetin millorar Manacor.

  

Ajuntament de Manacor, 16 de juny de 2007.

Grup Municipal Socialista.

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS