Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

CONFIÏ QUE AL FINAL S'IMPOSI EL SENTIT COMÚ

juliaroman | 12 Juny, 2007 16:40

Ja torn ser per aquí. I amb més ganes que mai. Els resultats de les eleccions, sense que cap partit hagi aconseguit tenir la majoria, gairebé no m’han deixat temps per a la valoració i l’anàlisi. Tot han estat anades i vengudes, disseny d’estratègies i reunions amb uns i altres. I encara està tot a l’aire; l’únic clar és que la incertesa es mantindrà com a màxim fins dissabte.

 

En tot cas, he de dir que me sent satisfeta dels resultats del partit socialista a Manacor. A nivell local, hem obtingut  2.051 vots, que ens han permès augmentar un regidor, passant a tenir-ne tres. L’increment del vot ha estat d’un 20’9% respecte les eleccions del 2003. És un augment significatiu, sobretot, quan tenim en compte que ha estat el més alt de tots els partits que es van presentar, essent sensiblement superior al del Partit Popular, que ha estat d’un 20’1%. En l’àmbit insular i balear, l’increment dels vots ha estat més significatiu, amb un total de 3.125 al Consell i 2.898 al Parlament. El què es desprèn dels resultats és que el PSIB-PSOE pren força a Manacor i segueix en la tendència a la puja, que es dóna a nivell general . Però ens queda molt de camí per fer a Manacor, per tal de situar els resultats de totes les institucions al mateix nivell.

 

Les condicions per a treballar els pròxims quatre anys són molt millors que les que me vaig trobar al 2003. Entre d’altres coses, l’equip municipal s’ha reforçat molt considerablement amb la incorporació de Miquel Castellano com a número dos. A més, també l’agrupació local s’ha vist renovada gràcies a la incorporació de gent jove, amb moltes ganes de canviar les coses i d’anar endavant. La il·lusió que compartim és poder fer la feina des del govern municipal. Tots som conscients de què donar resposta a les necessitats socials i educatives dels manacorins i manacorines s’imposa de manera urgent. I això només serà possible amb un canvi de tendència política a l’Ajuntament.

 

Aquests dies, jo i la resta de l’equip, estam fent tots els esforços per poder formar un pacte de centre-esquerra. Tots els partits del possible pacte, ALM-UM i PSM-ERC-EV, són conscients de la importància que té aprofitar la conjuntura, que s’endevina propícia pels volts de Ciutat. Encara no hi ha res tancat; ens falta la decisió dels independents de Portocristo. Confiï que, al final, s’imposin la coherència i el sentit comú perquè el pacte de progrés sigui possible.

Comentaris

 1. Enhorabona, Júlia...

  ...pels resultats i pel blog. S'obren uns nous temps interessants ;-)

  Fanstàstic que mantenguis el blog i que donis informació de les actuacions dels socialistes de Manacor :D

  toniroig | 13/06/2007, 10:07
 2. Re: CONFIÏ QUE AL FINAL S'IMPOSI EL SENTIT COMÚ

  Desgraciadament els d'AIPC s'han tret sa màscara de tot, ja no enganaran a ningú mai mes. AIPP!!!!

  Mateu | 14/06/2007, 10:08
 3. no sense

  idò ja veim que el sentit comú deu haver fuit!
  potser també l'ha venut algú
  jajaja!!!

  i què més dona! ara ja! | 14/06/2007, 17:36
 4. ido no...

  Doncs vaja, el sentit comú ha desaparegut de Porto Cristo (per cert, s'escriu junt o separat? He sentit contar l'anècdota que va tenir en Grimalt d'ALM amb això...)

  Una nova legislatura AIPC-PP que començarà dissabte és la mostra que els homes són els únics que cauen dues vegades amb la mateixa pedra. I és clar, en aquest cas, els homes del refrany són ni més ni menys, els d'AIPC.

  Marga | 15/06/2007, 12:57
 5. Portocristo, tot junt.

  Més que una anècdota, va ser una declaració d'intencions. En el document programàtic ho havíem escrit junt, i el Sr. Amer es va rebotar dient que ho considerava una falta d'ètica. Grimalt li va replicar que, en tot, cas era una falta d'ortografia, però ni així. Per decisió política, s'escriu separat; però, d'acord amb el criteri filològic de la UIB, avalat per sentència del Suprem, s'escriu junt. Falta que s'executi la sentència. L'exaltació del Sr. Amer va ser prou clara de la seva poca predisposició al diàleg i a la negociació.

  Júlia | 15/06/2007, 16:49
 6. els d'AIPC s'han equivocat!

  Doncs vaja, crec que tens raó, que amb això es va demostrar la poca predisposició al diàleg del sr. Amer...
  I molta raó tenia també Miquel A. Grimalt quan li va replicar que era una falta d'ortografia.
  Per altra banda, és una llàstima que no hàgiu pogut constituir un govern progressista a Manacor. Quatre anys són molts, i més amb Pastor al capdavant de l'Ajuntament...
  En tot cas, esper que el novament Il·lm. Senyor batle de Manacor miri pels interessos generals aquesta legislatura i que no totes les decisions s'aprovin 12 a favor, 9 en contra.

  Marga | 17/06/2007, 16:13
 7. Manté els dos blocs

  Júlia, manté el bloc (d'escriure) tal com diu en Toni Roig. Però també el bloc tripartit aconseguit fins el final, ja que us pot fer falta. No era fàcil, i us vau entendre. Ara teniu més temps.

  Votar a l'uníson els 9 regidors tot i no tenir possibiliats és encomiable. Tant per tu, com per en Garbà i na Julve.

  Heu fet bé en no cedir urbanisme a Porto Cristo, que de fet seria com cedir-lo a un altre municipi... és lògic que AIPC demani admnistrar l'urbanisme d'un municipi del què volen segregar-se? Pastor es cremarà per això.

  A més, és el Consell qui diu la darrera paraula en temes urbanístics de pes. O sigui, que tampoc podran remoure tant com voldrien. I una part d'AIPC estava emprenyada pel pacte.

  O sigui, que tingueu cura del bloc: pot fer falta...

  Manel | 22/06/2007, 01:11
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS