Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

El govern PP-AIPC: l'afer mediàtic com a acció política

juliaroman | 25 Maig, 2007 07:54

El pacte PP - AIPC que ha governat l’Ajuntament de Manacor aquests darrers anys ha fet política per atendre els interessos econòmics d’uns pocs, en lloc de fer política per resoldre les demandes dels ciutadans. La improvització ha estat la constant en la política del Partit Popular. Això ens ha conduït a un final de legislatura caòtic.

 

La manca de planificació s’ha vist, per exemple, amb el recent asfaltat de carrers, molts d’ells encara a l’aire. El que s’hauria d’haver fet en quatre anys s’ha volgut fer en quatre mesos, just abans de les eleccions. Unes obres que han causat molèsties innecessàries al veïns, el col·lapse del tràfic i les dificultats en la circulació. Unes obres de curta durada, perquè no compleixen la normativa d'eliminació de barreres arquitectòniiques i en les que no s'han previst canalitzacion per a futurs serveis, com el gas ciutat, per exemple. El PP, enlloc d’atendre les necessitats imperioses, com les educatives o esportives, s’ha prioritzat equipaments de luxe i de calat mediàtic, com un gran centre hípic -que suposarà la ubanització de 70 quarterades- i el centre de tennis d’alt rendiment, quan a Manacor mai hem disposat de pistes públiques per cobrir la demanda d'escola de tennis.

 

També ha estat la legislatura dels projectes virtuals. El què no s’han gastat amb els ciutadans, ho han gastat en voler enganyar als ciutadans. És el famós "complit", dels que a Manacor no n'han complit ni un. Els exemples més clars són: el projecte de l’Auditori, del què encara no disposam de tot el solar, perquè no s’ha signat el conveni urbanístic del Passeig Ferrocarril; i l’IES de Son Fangos, aconseguit a l'anterior legislatura del pacte de progrés, del què el Sr. Pastor només ha aconseguit presentar-ne una recreació virtual, incapaç de posar, ni tant sols, la primera pedra en quatre anys.

El no compliment dels acords municipals, ha donat falses esperances als ciutadans afectats. Alguns dels no respectats, han estat tant importants com: no habilitar una partida per adquirir solars per construir-hi una escola; la no obertura dels camins que són públics o fer una ordenança contra la contaminació acústica. Tots aquests acords han estat aprovats per unanimitat i no s’han duit a terme.

 

L’obsessió pel creixement urbanístic i la despreocupació pels nuclis residencials consolidats, tant pel que fa als barris de Manacor, com pel que es refereix als altres nuclis. Mentres tant, cal recordar que, en algunes barriades de Manacor encara hi ha carrers sense asfaltar, com a Ses Tapareres; places sense executar, com la del Sol i la Lluna a Porto Cristo; cases del centre de Manacor que cauen, etc.

 

El desgavell urbanístic que ha provocat l’equip de govern, amb les modificacions constants de la normativa urbanística i la falta d’una planificació adequada a les necessitats presents i futures del terme de Manacor, ens ha conduït a la situació de Can Bauçà, al solar de Majorica o a la macrourbanització de Cala Murada.

 

La nota final és, per tant, insuficient. De 0 a 10, el govern de Pastor només se queda amb un 2’5; una puntuació que deriva de la declaració de fill il·lustre al Batle Garanya .

 

Comentaris

Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS