Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

Volem que es facin les autòpsies a Manacor, amb dignitat

juliaroman | 22 Març, 2007 12:47

En aquests moments, l’únic que dignifica Son Coletes són els difunts que acull. Tota la resta és deplorable. Deu ser un dels cementeris més poc agradables de Mallorca.

 

Hora d’anar al cementeri, al sentiment de dol, s’hi afegeix un mal gust de boca provocat per la deixadesa que s’hi respira. La pedrera de veïnat i el pas continuat de camions aixequen tanta pols que el cementeri resta perennament immers en un núvol boirós -que res té de místic- i emblanquina làpides i cipresos. Si plou mos enfangam, perquè encara hi ha trams que no han estat adoquinats. Si fa sol, t’hi acubes; no hi ha encara aparells d’aire ni fred ni calent. Els “arbres” de l’aparcament semblen de país nòrdic, eviten fer ombra.

 

Després hi ha el tema de les mancances. L’Ajuntament de Manacor no ha fet res per cobrir-les, tot i que n’és l’únic responsable. Per començar, Manacor no té serveis funeraris municipals. El cementeri no disposa encara de tanatori ni de forn crematori. I aquestes són necessitats importants; bé que ho sap el delegat de l’Ajuntament i, sobretot, l’empresa privada que dóna aquests serveis.

 

Amb tot, l’únic problema que té el PP amb els serveis del cementeri és la impossibilitat legal de practicar-hi les autòpsies. I això, mirau per on, no depèn de l’Ajuntament, sinó de l’Administració de l’Estat. Curiosament, la centralització de les funcions anatòmico-forenses amb la creació dels Instituts de Medicina Legal (IML), deriva de l’Ordre Ministerial 1898/2003 de 26 de juny que va emetre el Ministeri de Justícia durant el govern d’Aznar i essent ministre Jaume Matas. L’IML de les Illes Balears va entrar en funcionament a finals de juliol de 2004. Ni el president Matas ni els batles del PP varen expressar la més mínima queixa del què ara, el batle de Manacor, considera tan greu. La solució és clara: que el PP impulsi la reforma de la llei que ell mateix va promoure, per tal que a Manacor s’hi puguin fer autòpsies.

 

Volem que a Manacor s’hi facin les autòpsies, però amb la dignitat que es mereixen tant la persona difunta com els seus familiars. Per això haurien de canviar molt les coses. Desgraciadament, tothom sap com i qui ha fet les autòpsies a Manacor. El dipòsit de Manacor no té la infrastructura mínima per realitzar les autòpsies amb el rigor científic i tècnic necessaris. Però el més greu i denunciable és l’absència endèmica del personal qualificat, auxiliar, per dur a terme aquesta tasca.

 

Mentre les mancances al cementeri de Manacor són importants i intol·lerables en aquestes altures, el PP mareja la perdiu fent oposició al govern de Zapatero. Els responsables municipals del PP han d’assumir la seva responsabilitat i invertir en la millora del cementeri. Però això no ho faran. Les inversions les fan allà on hi ha negoci (exemple: compra de Can Bauçà el 2004 i encara inutilitzat). Per tant, el cementeri no forma part de les seves prioritats, com es reflecteix en la manca de partides al pressupost municipal. Si volem millorar en aquest tema ho haurem de fer noltros, els socialistes.

 

Comentaris

  1. sa lletra es massa petita

    sa lletra es massa petita

    dsa | 27/03/2007, 20:51
  2. i el text massa llarg

    Amb carinyo te recoman que escriguis menys texte i amb sa lletra més grossa

    Robert | 29/03/2007, 09:09
Afegeix un comentari
ATENCIÓ: no es permet escriure http als comentaris.

Els comentaris són moderats per evitar spam. Això pot fer que el teu escrit tardi un poc en ser visible.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS