Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

Serveis Socials a Manacor: mancances de gestiˇ, excuses per fer demag˛gia

juliaroman | 03 Agost, 2009 14:23

Al Ple del mes de juliol vàrem presentar una proposta per millorar el pressupost i la gestió del Departament de Serveis Socials. Després d'una sèrie de missatges alarmants que havia llançat la delegada del Partit Popular, vàrem decidir estudiar el cas i fer les aportacions necessàries perquè les persones que pateixen mancances de primera necessitat, tenguessin una resposta immediata per part de l'Ajuntament. La millor eina per fer-hi front és, sens dubte, la nova llei de Serveis Socials que ha aprovat recentment el Govern Balear. Com és evident, la proposta no va tenir el suport del Partit Popular: els mateixos que han respot a la gent necessitada que ja no tenen líquid per afrontar les peticions d'ajud, són els que el mes de juny creaven una partida, entre d'altres, per ampliar els vestidors del camp de futbol de Porto Cristo. Com sempre, el Partit Popular només parla de Serveis Socials per crear alarmisme i fer demagògia. A més, durant el debat varen sortir a la llum algunes de les mentides que havia reiterat en premsa la delegada del PP. Havia repetit en diverses ocasions que s'havien rebut 300 sol·licituds per accedir a l'ajud extraordinari del Govern Balear; en el Ple, va resultar que havien estat 178. La delegada va avançar les rebaixes unes setmanes. Això prova que en el populars no els interessa, per res, solucionar els problemes de les persones que, pot ser, no els votaran mai. La proposta la podeu llegir a continuació:

MOCIÓ QUE PRESENTA EL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA PER A L’AMPLIACIÓ DE LA DOTACIÓ ECONÒMICA I LA MILLORA DE LA PLANIFICACIÓ DE LA DELEGACIÓ DE SERVEIS SOCIALS DE L’AJUNTAMENT DE MANACOR    

Les necessitats urgents de caràcter social són conegudes pel Govern tal com queda constatat al Conveni de col·laboració signat el mes de febrer de 2009 entre la Conselleria d’Afers Socials i l’Ajuntament de Manacor per a la concessió d’ajuts econòmics d’urgència social.

 

Atès que al llarg del 2009 s’ha produït un important augment de la demanda de prestacions socials a Manacor i que la partida de 49.088’74€ destinada a atenció benèfica i assistència ha resultat del tot insuficient per atendre les necessitats urgents d’algunes persones i famílies de Manacor.

 

Atès que l’ajuda a les persones amb situació crítica és urgent i que l’Ajuntament té la capacitat jurídica de modificar els pressupostos  per atendre les despeses urgents i necessàries.

 

Atès que l’Ajuntament té atribuïdes competències amb serveis socials i que en el marc de la Llei de Serveis Socials està previst que l’administració local disposi de les partides necessàries a prestacions socials i d’ampliar-les en el cas que resultin insuficients.

  El Ple de l’Ajuntament de Manacor ACORDA:  
  1. L’Ajuntament de Manacor incoarà un expedient de crèdit extraordinari del Pressupost corresponent a l’exercici 2009 amb la quantitat que determini la delegació de serveis socials destinada a cobrir les necessitats urgents i necessàries que han sol·licitat les persones que no poden cobrir les necessitats bàsiques de subsistència (alimentació, allotjament, educació i salut).
  2. L’Ajuntament instarà a la Conselleria d’Afers Socials, Promoció i Immigració a fer l’aportació de 50.296’34 € en compliment del conveni de col·laboració signat entre ambdues institucions el 19 de febrer de 2009.
  3. L’Ajuntament de Manacor elaborarà el Pla Municipal de Serveis Socials, en  compliment del què estableix la Llei de Serveis Socials, per tal de millorar la qualitat del servei, determinar les actuacions necessàries i consignar en el pressupost 2010 les quantitats necessàries per assegurar el dret de la ciutadania a rebre les prestacions que se’ls reconeguin.
  4. L’Ajuntament de Manacor constituirà el Consell Municipal de Serveis Socials.
  

Manacor, 30 de juny de 2009

 

Miquel └ngel Riera, poeta i narrador

juliaroman | 03 Agost, 2009 14:12

L'any 1998 el Grup Municipal Socialista va proposar al Ple de l'Ajuntament de Manacor que Miquel Àngel fos nomenat fill il·lustre. La proposta no va prosperar; el Partit Popular no ho va poder pair, qui sap per què! Tretze anys després de que finís el literat, vàrem tornar a presentar la proposta. Entràrem la proposta al registre i aquesta va ser considerada per la junta de portaveus, que hi donà el vistiplau. Així, en el ple del mes de juliol es donà suport a la proposta que presentàrem i que podeu llegir íntegrament:

 

El poeta i narrador manacorí Miquel Àngel Riera (Manacor, 1930-Palma, 1996) és reconegut com a un dels grans creadors de la literatura catalana del segle XX. La valoració de la seva obra no ha minvat des de que finí el 20 de juliol de 1996. Ans el contrari, els diferents estudis sobre la seva obra han contribuït a situar-la en els llocs més alts de la creació literària.Per l’originalitat i la perfecció estilística, la seva obra ha merescut el reconeixement unànime tant a nivell nacional com internacional. Al llarg de la seva vida rebé els premis literaris més prestigiosos com: el Sant Jordi (1973), el Joan Alcover de Poesia (1974), el de la Crítica Serra d’Or (1975 i 1984), el Nacional de la Crítica de la Narrativa Catalana (1978), el Nacional de Literatura Catalana (1988), el Josep Pla (1990), el Ciutat de Barcelona (1990), el Joan Crexells (1990), i el de la Crítica (1990). El seu reconeixement internacional es produí l’any 1987, quan va ser nominat pel Pen Club a la candidatura al Premi Nobel de Literatura.En l’àmbit local, Miquel Àngel Riera va rebrer el Reconeixement de Mèrits de l’Escola Municipal de Mallorquí (1984) i va ser homenatjat per l’Ajuntament l’any 2006 amb la dedicació d’una setmana d’actes amb motiu del desè aniversari de la seva mort. Finalment, l’IES Mossèn Alcover ha dedicat la biblioteca del centre a Miquel Àngel Riera.Miquel Àngel Riera ha esdevingut també una fita en l’impuls de la creació literària en català a l’àmbit illenc, amb la creació i direcció de la col·lecció de poesia El Turó i la de narrativa Tià de Sa Real. Aquestes col·leccions han estat el punt de partida per a la creació del Premi de Poesia Miquel Àngel Riera convocat per l’Obra Social de “Sa Nostra” com a homenatge al seu fundador.Més enllà de la valoració crítica de l’obra de Riera, també cal considerar l’aportació al coneixement de les condicions de vida de la postguerra civil. En la seva literatura hi trobam la millor paràbola i la més bella descripció del paisatge humà de la postguerra a Mallorca.

Miquel Àngel Riera mereix el reconeixement, el record i la perdurabilitat pel seu impuls a la creació literària en català i per la seva obra absolutament vigent i de gran qualitat. Atesa la transcendència literària i cultural de Miquel Àngel Riera i atès que compleix els requisits que estableix el Reglament d’Honors i Distincions de l’Ajuntament de Manacor, el Ple de l’Ajuntament de Manacor pren el següent

ACORD L’Ajuntament de Manacor iniciarà els tràmits oportuns per tal que Miquel Àngel Riera sigui nomenat Fill Il·lustre de Manacor.   Manacor, 25 de juny de 2009

 

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS