Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

QU╚ HI HA QUALC┌?

juliaroman | 04 Juliol, 2007 08:49

Sembla que el mes d’agost s’hagi avançat a l‘Ajuntament de Manacor. Políticament està paralitzat. Com la marxa, que d’un cap de setmana per l’altra s’ha desplaçat a Portocristo. Passat el primer dilluns del mes –quan és habitual fer el ple ordinari- i quan gairebé tots els ajuntaments han celebrat la primera sessió, els regidors de l’Ajuntament de Manacor, al manco els de l’oposició, no tenim cap notícia oficial de quan té previst el batle convocar el primer ple ordinari. És cert que el de Manacor és un ajuntament complex, però no tant com el de Palma o el de Calvià, on ja s’han pres les primeres decisions, radicalment oposades, per cert.

 

Per altra banda, no és que no hagi passat res des del 16 de juny; ans el contrari. La premsa ha reflectit tot un seguit de problemes importants. La manca de pressió a la xarxa d’aigua ha deixat sense subministre durant alguns dies moltes famílies del centre de Manacor. Un obrer ha mort en una obra pública, el centre de Salut de Portocristo, la qual cosa, a banda de les conseqüències personals, ha suposat la paralització i el precinte de l’obra. Pares i professors es queixaven la setmana passada de problemes de radicalització per part d’una part de l’alumnat que professa la religió musulmana, i això és greu, per sí mateix i per l’alarma que provoca. Han hagut de ser els tècnics de l’Ajuntament que han sortit a apagar el foc. Però en totes aquestes qüestions no s’ha donat cap explicació ni política ni oficial. I, avui mateix, s’anuncia que Manacor no participarà en la mancomunitat de Llevant, tot i que cada projecte que va anunciar el batle en l’anterior legislatura tenia com a un dels objectius reforçar la idea de fer de Manacor la capital d’una comarca de la que ara s’autoexclou.

 

No sé si l’absència del batle és per falta d’il·lusió en un legislatura que ha començat amb el peu girat. Tal vegada és per avorriment. O perquè ara mateix està més enfeinat amb el què passa per Ciutat, entre fer oposició en el Parlament i fer-se un home decisiu en el PP, després de la fuita del seu president. Ara bé, és cert que no es perd cap festa, ni les de les barriades de Manacor ni les de Ciutadella, per descomptat.

 

Sigui el què sigui, el batle Pastor haurà de donar explicacions dels afers que abans he esmentat. I també haurà d’aclarir als ciutadans i ciutadanes de Manacor quines són les seves vertaderes prioritats: millorar Manacor, fer oposició al Parlament o fer-se un home fort en el PP.

 

Per cert, enguany hi va haver novetats en el Ple de constitució. Enlloc d’oferir el tradicional refrigeri al claustre, per a tots els assitents, el batle va decidir fer una celebració més íntima, a la seu del PP.

 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS