Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

NOUS TEMPS, NOVA POLÍTICA

juliaroman | 26 Maig, 2007 13:48

Per a tothomUn Ajuntament transparent, pròxim, modern, àgil, eficaç i obert o tothom, que estarà veritablement al servei dels ciutadans.  

Instal·larem oficines municipals en tots els nuclis urbans.

 

Pel benestar de les persones

Aplicarem la Llei de Dependència, amb la construcció de centres de dia especialitzats, centres de nit i reforçarem el servei d’ajuda domiciliària i personalitzada.

 

Farem possible que totes les persones que ho necessiten tenguin plaça pública a la residència.

 Treballarem per a la igualtat i per dur endavant una política preventiva per evitar situacions de maltractament, desatenció o delinqüència. 

Pels joves

Impulsarem la formació laboral i la recerca d’ocupació. Escoltarem i donarem participació política als joves amb la formació del Consell Municipal de la Joventut. 

Per a la cultura

Impulsarem la professionalització de la nostra tradició teatral amb la concessió de beques d’estudis als instituts de teatre. Donarem el suport a la música moderna amb l’obertura d’un espai d’assaig i d’aprenentatge. Formarem el Consell Municipal de la Cultura per dissenyar una política atenta a totes les sensibilitats artístiques. 

Per a l’educació

Formarem una xarxa d’escoletes de 0 a 3 anys. 

Construirem les escoles de primària que es necessiten ara i en el futur immediat i eliminarem les dobles i triples vies, recuperant així la qualitat dels centres educatius de Manacor.

 Donarem ajudes a les famílies per a l’adquisició de llibres, pel transport escolar i pel servei de menjador. 

Per a l’urbanisme

Durem endavant una planificació urbana transparent, que garanteixi la qualitat de vida i que doni resposta a les necessitats de tothom, sostenible socialment i respectuosa amb el medi ambient i amb el patrimoni històric i cultural. Promourem la construcció de places en totes les barriades i nuclis; acostarem les zones verdes; augmentarem els equipaments esportius, educatius, culturals i de transports, i rehabilitarem els centres urbans consolidats i envellits. Farem una aposta clara perquè l’habitatge digna i assequible sigui una realitat a Manacor. Disposarem i gestionarem el sòl industrial en favor de la petita i mitjana empresa. 

Per a l’economia

Invertirem en la recuperació de les zones turístiques madures per a recuperar la qualitat de l’oferta turística i donar garanties de continuïtat al turisme. Impulsarem l’escola taller de la fusta i apostarem pel disseny del moble, per fer possible el futur de la indústria del moble a Manacor. Donarem suport als pagesos perquè treballin en una agricultura rentable econòmicament i com a activitat que permeti mantenir el nostre paisatge.  PER A MANACOR, PORTO CRISTO, SON MACIÀ, S’ILLOT, CALA MORLANDA, CALES DE MALLORCA, CALA MURADA, CALA ANGUILA, CALA MENDIA, S’ESTANY DEN MAS.  

 

El govern PP-AIPC: l'afer mediàtic com a acció política

juliaroman | 25 Maig, 2007 07:54

El pacte PP - AIPC que ha governat l’Ajuntament de Manacor aquests darrers anys ha fet política per atendre els interessos econòmics d’uns pocs, en lloc de fer política per resoldre les demandes dels ciutadans. La improvització ha estat la constant en la política del Partit Popular. Això ens ha conduït a un final de legislatura caòtic.

 

La manca de planificació s’ha vist, per exemple, amb el recent asfaltat de carrers, molts d’ells encara a l’aire. El que s’hauria d’haver fet en quatre anys s’ha volgut fer en quatre mesos, just abans de les eleccions. Unes obres que han causat molèsties innecessàries al veïns, el col·lapse del tràfic i les dificultats en la circulació. Unes obres de curta durada, perquè no compleixen la normativa d'eliminació de barreres arquitectòniiques i en les que no s'han previst canalitzacion per a futurs serveis, com el gas ciutat, per exemple. El PP, enlloc d’atendre les necessitats imperioses, com les educatives o esportives, s’ha prioritzat equipaments de luxe i de calat mediàtic, com un gran centre hípic -que suposarà la ubanització de 70 quarterades- i el centre de tennis d’alt rendiment, quan a Manacor mai hem disposat de pistes públiques per cobrir la demanda d'escola de tennis.

 

També ha estat la legislatura dels projectes virtuals. El què no s’han gastat amb els ciutadans, ho han gastat en voler enganyar als ciutadans. És el famós "complit", dels que a Manacor no n'han complit ni un. Els exemples més clars són: el projecte de l’Auditori, del què encara no disposam de tot el solar, perquè no s’ha signat el conveni urbanístic del Passeig Ferrocarril; i l’IES de Son Fangos, aconseguit a l'anterior legislatura del pacte de progrés, del què el Sr. Pastor només ha aconseguit presentar-ne una recreació virtual, incapaç de posar, ni tant sols, la primera pedra en quatre anys.

El no compliment dels acords municipals, ha donat falses esperances als ciutadans afectats. Alguns dels no respectats, han estat tant importants com: no habilitar una partida per adquirir solars per construir-hi una escola; la no obertura dels camins que són públics o fer una ordenança contra la contaminació acústica. Tots aquests acords han estat aprovats per unanimitat i no s’han duit a terme.

 

L’obsessió pel creixement urbanístic i la despreocupació pels nuclis residencials consolidats, tant pel que fa als barris de Manacor, com pel que es refereix als altres nuclis. Mentres tant, cal recordar que, en algunes barriades de Manacor encara hi ha carrers sense asfaltar, com a Ses Tapareres; places sense executar, com la del Sol i la Lluna a Porto Cristo; cases del centre de Manacor que cauen, etc.

 

El desgavell urbanístic que ha provocat l’equip de govern, amb les modificacions constants de la normativa urbanística i la falta d’una planificació adequada a les necessitats presents i futures del terme de Manacor, ens ha conduït a la situació de Can Bauçà, al solar de Majorica o a la macrourbanització de Cala Murada.

 

La nota final és, per tant, insuficient. De 0 a 10, el govern de Pastor només se queda amb un 2’5; una puntuació que deriva de la declaració de fill il·lustre al Batle Garanya .

 
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS