Administrar

Candidata socialista a la batlia de Manacor

El patrimoni humà de Manacor

juliaroman | 25 Gener, 2007 10:41

Els tres anys llargs d’experiència política al consistori de Manacor m’han aportat un aprenentatge de la vida des d’una perspectiva que mai havia sospitat. Conèixer la realitat a partir de l’intent de resoldre els problemes de les persones, només per la responsabilitat d’estar on estàs. És aquest un entorn d’aprenentatge que consider privilegiat i recomenable a qualsevol ciutadà.

El gran descobriment ha estat, sens dubte, la vertadera riquesa de Manacor: el patrimoni humà. Hi ha a Manacor, les millors persones: enèrgiques, lluitadores, valentes i amb iniciativa. Persones compromeses, convinçudes i convincents. Hi ha persones, senzillament, genials.

Però hi ha, per contra, el drama de Manacor: el nostre municipi no està a l’alçada dels seus ciutadans i ciutadanes. L’Ajuntament és en aquests moments un mur infranquejable per a totes les persones amb ganes de millorar, d’avançar, de progressar. Per a totes aquelles persones que, en definitiva, estimen Manacor.

El govern actual de dretes és incapaç d’entendre i valorar el que és necessari i urgent. Els serveis públics són deficients, les instal·lacions són obsoletes, insuficients o inexistents. Ara comanden i demostren dia a dia el desinterès en la planificació; la incapacitat de gestionar els béns públics, els recursos naturals i els culturals; el despreci cap a la formació acadèmica i professional, i l’obstinació en no afrontar els problemes quotidians.

És necessari un govern socialista per airejar l’Ajuntament, obrir finestres a noves perspectives. Manacor és complex i el segle XXI ens presenta nous problemes, però també nous reptes, que no es poden deixar sotmesos a les regles del mercat. Els valors socialistes aconsegueixen en aquests moments més vigència que mai: la solidaritat, la igualtat i la llibertat són essencials per escoltar i entendre els ciutadans. Millorar la resposta de les institucions només serà possible evitant les desigualtats, donant cabuda a tothom, defensant els béns públics, valorant el nostre patrimoni, donant protagonisme a les millors idees i realitzant els millors projectes.

L’obsessió dels socialistes és donar beneficis socials i fer de Manacor un gran espai de convivència. Aquesta és la il·lusió que m’empeny a presentar-me a la batlia de Manacor. Assumesc el compromís de governar –no comandar- amb claretat i transparència, amb seny i sentiment.

Júlia Roman Quetgles. Acte de presentació de Candidatura. Ca n'Abellanet. Manacor, 20 de gener de 2007.
 
Powered by Life Type - Design by BalearWeb - Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS